Koszyk
Mielone odtłuszczone pestki dyni 200 g
utrzymanie masy mięśniowej, wysoka zawartość błonnika i Omega-6 Bloz

Składniki: odtłuszczone, zmielone pestki dyni oleistej

Mielone pestki dyni cechują się wysoką zawartością białka, które  przyczynia się do wzrostu  masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej i zdrowych kości. Pestki dyni zostały poddane odtłuszczeniu, dzięki czemu preparat charakteryzuje się obniżoną zawartością tłuszczu, a pozostały tłuszcz w dużej mierze stanowią wielonienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny Omega-6. Preparat cechuje się również wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Wartość odżywcza

 

w 100 g produktu

w 2 łyżkach (20 g)

Wartość energetyczna

1500 kJ/360 kcal (18% RWS*)

300 kJ/72 kcal
(4% RWS*)

Tłuszcz

12 g (17% RWS*)

2,4 g (3% RWS*)

w tym

 

 

kwasy tłuszczowe nasycone

1,9 g (10% RWS*)

0,4 g (2% RWS*)

kwasy tłuszczowe jednonienasycone

3,7 g

0,7 g

kwasy tłuszczowe wielonienasycone

5,8 g

1,2 g

Węglowodany

14 g (5% RWS*)

2,8 g (1% RWS*)

w tym

 

 

cukry

3,5 g (4% RWS*)

0,7 g (<1% RWS*)

Błonnik

32 g

6,4 g

Białko

42 g (84% RWS*)

8,4 g (17% RWS*)

Sól

0,08 g (1% RWS*)

0,02 g (<0,5% RWS*)

 

Kwasy tłuszczowe Omega-6

5,6 g

1,1 g

*RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)

Opakowanie zawiera 10 porcji preparatu w przeliczeniu na 2 łyżki (1 łyżka = 10 g).

Sposób użycia:

2 łyżki preparatu dodać do jogurtu, koktajlu mlecznego lub owocowo-warzywnego.

Mielone, odtłuszczone pestki dyni znajdują również zastosowanie jako mąka do wypieku ciast.

Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania
i prowadzenia zdrowego trybu życia.

 

Sposób przechowywania:

Przechowywać w temperaturze pokojowej do 25ºC w suchym miejscu. Chronić przed światłem. Po otwarciu produkt należy spożyć w ciągu 2 miesięcy.

 

Masa netto: 200 g